Waarom laat je een merk registreren?

Als je al jaren een merk gebruik of nog maar net, het is in beide gevallen erg verstandig om het merk te registreren. Zonder een merkregistratie heb je helemaal geen ervaring. Anderen kunnen zolang je het merk niet registreert, op treden tegen jou of schade claimen als je een soortgelijke naam gebruikt. Zonder registratie heb je dus ook geen gebruiksrecht. Een merk registreren kan je het beste door een merkenbureau doen.

Waarom schakel je een merkenbureau in?

Het merkenrecht is tegenwoordig erg complex en is een snel veranderend vakgebied waarbij ervaring, kennis en kunnen van groot belang zijn. Goed merkadvies is onmisbaar. Een merkenbureau kan je zorgen uit handen nemen en kan je verzekeren van een optimale bescherming. Voor goed advies over al jouw merkenaken en andere intellectuele eigendomsrechten kan je terecht bij een merkbureau. Het bureau kent de wetgeving en de daarop gebaseerde rechtspraak en literatuur heel goed. Het bureau kan je ook bij staan bij eventuele conflicten. Als je voor een merkenbureau inschakelt dan ben je ervan verzekerd dat het merk goed beschermd wordt.

Wat houdt merkbescherming precies in?

Als je een onderneming hebt gebruik je waarschijnlijk ook je eigen merknaam. Deze heb je zorgvuldig uitgekozen en dit heeft het enige geld en tijd gekost. Misbruik door concurrentie van je merknaam leidt tot schade waartegen je jezelf kunt beschermen, mits je jouw merknaam laat registreren door een merkenbureau. Bij de ontdekking van misbruik kan je deze mensen een halt toeroepen. Dat is een goedkopere en een betere manier om je te verzetten tegen de inschrijving van een nieuw of jong merk.in de meeste gevallen is dan de tussenkomst van een rechter niet nodig. Bij deze rechter kan je anders alsnog een verbod doen op het gebruik van het indrukmakende merk. Het opzettelijk vervalsen of in de handel brengen van vervalste merken is immers strafbaar.