Het lijkt heel simpel om een eigen website te maken. Maar het kan voor een beginner die nog weinig verstand ervan heeft nog best een pittig klusje zijn. Het software bedrijf WordPress heeft een eigen webbuilder gemaakt voor mensen die een eigen blogpagina of website willen hebben. WordPress is één van de beste en ook uitgebreidere webbuilder programma’s. Ben je van plan binnenkort een eigen website te maken, volg dan het onderstaande stappenplan.

1. Doe inspiratie op bij andere websites

Voordat je begint het maken van een account op WordPress en het downloaden van de software is het goed om inspiratie op te doen bij andere websites. Kom je op een website waarbij je het design erg mooi vindt, controleer dan of de website via WordPress is gemaakt. Dit kan je controleren door achter de url /wp-admin in te typen. Word je geredirect naar een inlogsite dan weet je dat de website in WordPress is gemaakt.

2. Bepaal het doel van jouw website

De tweede stap is het doel bepalen van jouw website. Zonder een concreet doel is de kans groot dat je uiteindelijk vastloopt bij het maken van de website. Als je een informatieve blogpagina wil maken dan kan je inspiratie opdoen bij andere blogpagina’s. Ga je voor een website van een bedrijf dan moet je goed nadenken wat voor informatie je wil vermelden op de website. Wordt het een webshop of dient de website gebruikt te worden voor informatie en promotie.

3. Maak een account en download WordPress

Voordat je kan beginnen met het maken van een WordPress website moet je eerst een account aanmaken. Je kan ervoor kiezen om een gratis account te maken, hierbij zijn en een aantal basis templates beschikbaar. Verder zijn er nog twee andere soorten WordPress accounts namelijk zakelijk en particulier. Als je eenmaal een account hebt gemaakt kan je WordPress downloaden op je computer of gebruiken via het internet.

4. Kies voor de WordPress website hosting

Als je eenmaal een template hebt gekozen voor je website, is het belangrijk om een wordpress website hosting uit te kiezen. Een webhosting zorgt ervoor dat jouw website goed werkt, snel laad, bereikbaar is voor bezoekers en 24/7 online staat. Zonder een webhosting zal de website niet vindbaar zijn.

5. Vul de website met content

Na het kiezen van een webhosting pakket, kan je beginnen met de website vullen met content. Maak daarbij altijd eerst een concept pagina voordat je het publiceert. Controleer constant of de content goed op de website staat en duidelijk is voor de bezoekers.