Sloom internet, we hebben er allemaal weleens last van en het is misschien wel ergernis nummer 1. Toch is er vaak een hele hoop dat je zelf kun doen en in sommige gevallen ook kosteloos. Ook is de gewenste internetsnelheid voor iedereen persoonlijk, het ligt er maar net aan waarvoor je het internet gebruikt.

Internetsnelheid

De eerste factor die belangrijk is voor het kiezen van een internetprovider is de internetsnelheid. Er zijn veel verschillende soorten internet abonnementen. Wanneer je een lichte internetgebruiker bent kun je kiezen voor een abonnement met 8 Mbit/s per seconden, dit is voor de mensen die alleen surfen op het internet. Wanneer je daadwerkelijk filmpjes wilt kijken op het internet is het slim om een abonnement te kiezen die met 20 Mbit/s, anders kan het gebeuren dat je vastloopt. Voor de zware gebruikers onder ons is het handig om een abonnement met 50 Mbit/s te nemen, hiermee kun je downloaden en gamen.

Prijzen

Internet is in principe een homogeen product, dat betekend dat er geen verschil in zit. Echter kun je wel kiezen voor een verschillende snelheid en dit is het enige verschil die druk op de prijs uitvoert. Voor het kiezen van het goedkoopste abonnement kun je het beste internetabonnementen vergelijken.

Glasvezel

Waar we het net hadden over een snelheid van 50 Mbit/s kunnen we met glasvezel wel een snelheid behalen die 10 keer zo hoog is. Veel mensen twijfelen of ze glasvezel nodig hebben op dit moment. Echter is er met kabelinternet ook een snelheid van 400 Mbit/s haalbaar. Daarom valt het zeer te betwijfelen of glasvezel echt nodig is. Wat wel vast staat is dat glasvezel in de toekomst zeker gebruikt gaat worden, het is nog even wachten totdat glasvezel goedkoper gaat worden voor veel mensen over gaan stappen.