Wanneer je al een aantal jaar in hetzelfde huis woont, kan de inrichting je opgegeven moment gaan vervelen. De meubels worden oud, het laminaat is toe aan vernieuwing of je bent gewoon toe aan een nieuwe stijl. Het renoveren van een woonkamer is niet iets dat je zomaar eventjes doet. Zeker als er aardig wat meubels in de woonkamer staan. Want waar kan je de meubels neerzetten? En past het idee van de nieuwe inrichting wel bij de rest van het huis? Dit zijn allemaal dingen die er bij komen. In dit artikel geven we een paar tips mee over het renoveren van de woonkamer.

 

Doe inspiratie op

De eerste en waarschijnlijk de leukste stap van het renoveren van de woonkamer is het opdoen van inspiratie. Hoe wil je dat de woonkamer eruit komt te zien en wat voor nieuwe stijl gaat het worden. Op Instagram, Pinterest, een woonbeurs of woon magazines kan je inspiratie opdoen. Als je alleen de woonkamer wil aanpakken dan is het natuurlijk wel mooi als de stijl ook past bij de inrichting van de keuken.

 

Ga voor een frisse stijl

Als je eenmaal inspiratie op hebt gedaan, is het tijd om te gaan shoppen. Ga diverse winkels af om banken, stoelen, kleedjes en laminaat te kopen. Ga voor een frisse stijl en iets dat bij je past. Zag de huidige woonkamer er een beetje kleurloos uit dan is het leuk om meer kleur te gebruiken. Je kan dit terug laten komen op de muren maar ook door een kleurrijke bank te nemen.

 

Maak van tevoren een planning

Omdat het renoveren van een woonkamer niet zomaar eventjes gebeurt is het handig om een planning te maken. Wanneer komt het beste uit om te beginnen met de woonkamer en wanneer moet alles weer af zijn. Sommige taken zoals het schilderen van de woonkamer kan binnen een aantal dagen gebeuren maar het is wel handig om daarvoor het oude laminaat weg te halen.

 

Vraag hulp van vrienden

Sommige mensen zijn erg handig en vinden klussen leuk terwijl anderen er een gloed hekel aan hebben. Een nieuwe woonkamer is iets leuks maar de weg ernaar toe minder. Maak er een leuke gebeurtenis van door je hulp te vragen aan je vrienden. Samen klussen is altijd leuker dan alleen. Wil je liever dat de renovatie zo snel en goed mogelijk verloopt? Dan raden we aan om professionele hulp in te schakelen.