Heb jij recent een nieuwe laminaatvloer laten leggen in jouw woning? Dan is het ontzettend belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze vloer goed onderhouden wordt. Dit kan je grotendeels doen door je laminaatvloer op de juiste manier te reinigen. Toch blijkt uit de praktijk dat dit voor veel mensen lastig is. Zo worden mensen het bijvoorbeeld al jaren niet eens over het gebruik van diverse schoonmaakmiddelen. Om dit voor eens en altijd duidelijk te maken, geven wij je in deze blog tips om een laminaatvloer weer stralend te houden. Lees snel verder en maak van jouw vloer weer de blikvanger in huis!

  1. Stofzuigen

Het belangrijkste bij het reinigen van Douwes Dekker laminaat is dat je regelmatig stofzuigt. Doe dit het liefst meerdere keren per week aangezien je hiermee zelfs onzichtbaar vuil verwijderd. Niet al het vuil is direct met het blote oog te zien, waardoor dit zich kan gaan ophopen. Wanneer dit gebeurt dan zal het vuil zich tijdens het lopen door de ruimte verspreiden en schuurt het over de vloer. Hoe meer vuil, hoe meer kans je hebt op krassen en deuken. Gelukkig kan je dit eenvoudig voorkomen door met de stofzuigen aan de slag te gaan.  

  1. Reinigingsmiddel

Zodra al het stof en vuil is verwijderd van jouw vloer, dan is het tijd om te gaan dweilen. Het is hierbij belangrijk om te weten dat je voor een laminaatvloer nooit reinigingsmiddel moet gebruiken. Deze middelen bevatten veel agressieve bestandsdelen die je vloer kunnen beschadigen. Daarom is het verstandig om alleen speciale laminaatreinigers, schoonmaakazijn of lauw water te gebruiken. Wanneer je wel besluit om een sopje met allesreiniger te gebruiken, dan zal dit reinigingsmiddel gaan inwerken op de beschermende laag van jouw laminaatvloer. Deze bescherming neemt elke dweilbeurt aanzienlijk af, waardoor de levensduur van jouw vloer afneemt. Bovendien mag je niet te nat dweilen aangezien hierdoor vocht in de vloer kan gaan trekken.  

  1. Viltjesgebruiken 

Een andere manier om je laminaatvloer stralend te houden is door viltjes te gebruiken. Plaats deze viltjes onder ieder meubelstuk dat kan verschuiven. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de eetkamerstoelen, de bank of een dressoir. De poten van deze meubels staan erom bekend dat ze diepe krassen maken die uiteindelijk zichtbaar zijn. Om dit te voorkomen gebruik je viltjes. Zo voorkomen viltjes de er deuken ontstaan op de plek waar het desbetreffende meubelstuk staat. Daarnaast maken viltjes het gemakkelijker om een meubel van zijn plek te trekken. Hiermee glijden de viltjes over de vloer wat ook direct ideaal is tijdens het stofzuigen. 

Kortom, door bovenstaande tips op te volgen ziet jouw laminaatvloer er altijd stralend uit. Wil je liever een vloer die volledig onderhoudsvriendelijk is? Kies dan eens voor het Gelasta PVC. Bij deze oersterke vloer hoef je namelijk alleen maar te stofzuigen en dweilen. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt voor het huishouden!