Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om je naamsbekendheid te vergroten. Zeker voor internetbedrijven kan het lastig zijn om hun klantenkring te vergroten. Denk aan de toegenomen concurrentie in de afgelopen jaren. Een traditionele vorm van marketing werkt lang niet altijd om je doelgroep te bereiken. In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje, waarmee je de naamsbekendheid van je organisatie kunt vergroten. Een grotere naamsbekendheid maakt het makkelijker om nieuwe klanten aan te trekken, omdat je naam sneller door zal worden gegeven door bestaande klanten.

Tip 1: maak gebruik van een animatievideo

Een van de mogelijkheden om je naamsbekendheid te vergroten is het laten maken van een animatievideo. Er zijn tegenwoordig tal van online bedrijven te vinden, die deze animatievideo’s voor een scherpe prijs kunnen aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de animatievideo’s van Animotus.nl. Zoals je ook op de website van deze animatiestudio zal vinden, zegt een beeld vaak meer dan duizend woorden. Door in een korte animatievideo uit te leggen wat consumenten aan je product hebben, zullen ze deze sneller aanschaffen.

Tip 2: zet social influencers in voor je bedrijf

Een alternatief voor een animatievideo is het inzetten van zogenaamde social influencers. Dit zijn mensen met een groot bereik op sociale media. Doordat vrijwel iedereen een account heeft op sociale media als Facebook, Twitter en Instagram, is dit een manier om een groot publiek te bereiken. Daarbij is het relatief eenvoudig om je te richten op de doelgroep van je eigen bedrijf. Zoek een kanaal op een van deze sociale media, om je naamsbekendheid te kunnen vergroten.

Tip 3: ga voor een viral marketingcampagne

Tot slot kan het slim zijn om je te richten op viral marketing! Je probeert in dit geval een video of nieuwsbericht zo populair te maken, dat deze massaal gedeeld wordt. Dit vergroot je naamsbekendheid logischerwijs!