Een bedrijfsfilm presenteert je bedrijf, en overtuigd klanten om bij jou bedrijf te komen. Je moet er dus wel voor zorgen dat je bedrijfsfilm goed en mooi in elkaar zit. Maar wat zijn nou de punten waar je op moet letten bij het maken of laten maken van een bedrijfsfilm. Hieronder 10 tips om je bedrijfsfilm zo goed mogelijk te maken.

Bedrijfsfilm maken
1.Laat je inspireren door andere bedrijfsfilms

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een bedrijfsfilm, je hoeft dus niet dingen opnieuw uit te vinden. Bekijk dus wat je mooi vindt in een bedrijfsfilm en wat je wilt gebruiken in je eigen bedrijfsfilm. Sla dus je favorieten op en maak hier ook gebruik van.

2 Bekijk je bedrijf vanuit de ogen van je klant

Een bedrijfsfilm draait dan misschien wel om je bedrijf, maar is niet voor je bedrijf gemaakt. Vaak wordt er een bedrijfsfilm gemaakt om klanten naar je bedrijf te lokken. Bekijk dus goed wat klanten van je bedrijf willen weten voordat ze een dienst of product bij jou aanschaffen. Benadruk ook goed de sterke punten van je bedrijf. Klanten willen namelijk weten waar je goed in bent en wat nou het voordeel is van jouw bedrijf.

3 Vertel een verhaal

Vertel waarom jouw bedrijf goed is en waarom jouw bedrijf zo belangrijk is. Klanten willen namelijk een structuur in een bedrijfsfilm. Door een structuur is de boodschap die jij wilt overbrengen beter te begrijpen.

4 Hou de boodschap simpel

Hoe langer en lastiger het verhaal is, hoe sneller mensen afhaken. Je wilt de belangrijkste diensten en producten van je bedrijf in deze korte film naar voren komen. Als klanten echt geïnteresseerd zijn zoeken ze wel verdere informatie op over jouw bedrijf.

5 Maak een korte video

Hoe langer je jouw bedrijfsfilm maakt hoe minder goed je klanten de aandacht erbij kunnen houden. Een goede lengte voor een bedrijfsfilm is 1 tot 2 minuten. Maak dus keuzes wat je wel en niet wilt vertellen in je bedrijfsfilm.

6 Durf te zeggen dat je goed bent

Je moet overtuigend op je klanten overkomen. Als je een video gaat maken over de gingen die minder gaan binnen je bedrijf gaan je klanten wel naar je concurrent.

7 Wees tijdloos

Een bedrijfsfilm kun je jaren gebruiken, mits je hem alleen over informatie van dit jaar gaat maken. Iets over sociale media kan nu erg populair zijn, maar over een paar jaar kan dat niet meer van belang zijn.

8 Pas je bedrijfsfilm aan

Als bedrijf heb je natuurlijk niet alleen een bedrijfsfilm, maar ook een website en andere marketingacties. Zorg er dus voor dat het uiterlijk van je bedrijfsfilm wel bij de ander campagnes past binnen je bedrijf.

9 Bewaar de versie van je bedrijfsvideo

Stel je voor dat er binnen je bedrijf iets veranderd, denk aan het logo, dan kun je deze snel veranderen in je bedrijfsfilm en weer opnieuw downloaden. Dit scheelt veel tijd.

10 Maak je bedrijfsfilm vindbaar

Werk van tevoren een promotieplan uit. Waar wil je dat je bedrijfsfilm gevonden wordt? En waar wil ik hem uploaden? Maak ook duidelijk aan je bestaande klanten dat je een bedrijfsfilm gaat uploaden.

Zorg dus bij het maken van een bedrijfsfilm dat je let op deze punten.