Als consument zijnde krijg je per dag honderden reclames te zien. Veel van deze reclames sla je niet bewust op, maar andere blijven bij je hangen. Als bedrijf zijnde wil je natuurlijk dat de reclames die je verspreid goed blijven hangen bij de consumenten. Een vorm van reclame maken is het verspreiden van flyers. Flyers lijken voor veel mensen een beetje ouderwets. Echter blijft het een manier van marketing waarmee je op een relatief goedkope manier een bepaalde doelgroep direct kan bereiken. Veel flyers worden echter snel weggegooid. Het is dus erg belangrijk dat je een flyer goed ontwerpt om zo veel mogelijk op te laten vallen.

 

Ken je doelgroep

Om te beginnen is het heel belangrijk om je doelgroep goed in kaart te brengen. Je moet alles over je doelgroep weten. Op deze manier kan je kijken op welke aspecten je kan inspelen. Een doelgroep voor ouderen spreek je namelijk op een hele andere manier aan als een doelgroep vol kleine kinderen. Pas wanneer je duidelijk je doelgroep in kaart hebt kan je de flyer ontwerpen om je doelgroep aan te spreken en je doel te bereiken.

 

Het ontwerp

Zoals ik al zei is het belangrijk om eerst de doelgroep goed in kaart te hebben voordat je de flyer gaat ontwerpen. Echter zijn er wel drie tips die je moet gebruiken in alle gevallen:

  • Gebruik een grote en opvallende titel die de mensen direct aanspreekt.
  • Maak gebruik van afbeeldingen. Afbeeldingen geven namelijk een betere indicatie van veel situaties.
  • Gebruik kleuren, maar houdt het overzichtelijk en maak het niet te druk.

 

Hopelijk kan je met deze tips een mooie flyer maken voor jouw bedrijven. Wil je de flyer afdrukken? Dat kan bij Drukwerk Max. Hier kan je de flyers in verschillende maten laten afdrukken.