Het is belangrijk dat je je ook op werk kunt ontspannen. Ontspanning zorgt er vaak voor dat je productiever bent. Ook is het goed voor de werksfeer. Het is nooit fijn als er veel stress hangt op de werkvloer. Probeer daarom voldoende te ontspannen. Hoe je dat kunt doen lees je hier.

Maak een wandeling tussen het werk door

Wat altijd fijn is om te doen is tussen het werk door even een wandeling te maken. Vaak lukt het om tijdens een wandeling wel weer even je hoofd leeg te maken. Je kunt de opdracht waar je mee bezig was even parkeren en je weer even bezig houden met andere dingen. Het zou ook kunnen dat je juist tijdens zo’n wandeling er achter komt wat je zou moeten doen om verder te kunnen met het project. Ook is een wandeling een goed moment om even te socialiseren met collega’s. Je kunt dan even bijkletsen en daarna weer door.

Zorg voor een leuke activiteit op werk

Het is ook altijd goed om iets leuks te kunnen doen op werk. Op die manier prikkel je weer even een ander deel van je hersenen, dat is erg belangrijk. Zo zou je kunnen gaan pingpongen. Een voetbaltafel kopen kan ook heel leuk zijn. Het werkt vaak veel beter om op die manier even plezier te hebben met collega’s. Je krijgt dan en een betere teamspirit en het helpt om daarna weer aan het werk te kunnen.

Neem een pauze

Ook even een rustpauze nemen is zeker belangrijk. Pak een kopje thee en ga echt even rustig zitten. Het beste is om dit dan ook niet aan je bureau te doen. Vaak kun je dan echt even tot rust komen en alles op een rijtje zetten. Je kunt dan ook gelijk wat eten om weer even wat energie op te doen.