Ben je zelf of ken je iemand die heftige ervaringen heeft gehad bij een fietsongeluk? Weet je of ben jij diegene die er nog erg mee zit en er graag over wilt praten? Slachtofferhulp kan mensen uitkomst bieden na traumatische ervaringen, zodat hem of haar weer snel met een gerust hard verder kunt gaan. In dit artikel ga ik je het uitleggen.

Hoe werkt het?

Als je een ongeluk hebt opgelopen tijden het fietsen, is dit natuurlijk erg vervelend. Je hebt er vaak een beeld aan over gehouden, wat niet snel zal verdwijnen. Het is belangrijk dat je eerst de aansprakelijkheid in kaart hebt van het ongeluk, dit moet je weten voor de verzekering. Een politie zal niet snel ter plaatse komen, als je een fietsongeluk hebt gehad. Ze komen alleen wanneer er ernstige schade is. Kom je erachter dat je lichamelijke of emotionele klachten hebt? Raadpleeg dan uw huisarts, ook als je denkt dat het misschien niet nodig is, ga toch even langs. Het is vaak na een tijd lastiger aan te tonen, wat je klachten precies zijn, dus wees er op tijd bij. Zo kan een huisarts je goed helpen om snel van je klachten af te komen.

Angst

Heb je veel angst om weer op je fiets te stappen? Durf je er maar niet over heen te komen en zie je zo op tegen een eind fietsen? Schakel dan hulp in. Tegenwoordig bestaan er bepaalde fietsles, die ervoor zorgen dat mensen snel weer durven te fietsen. Mensen krijgen hierdoor het vertrouwen terug en stappen sneller de weg op. Het is erg belangrijk om deze stap voor jezelf te maken, want hoe langer je je angst hebt, des te moeilijker je van dit probleem af komt. Het speelt zich af in je hoofd en hoe langer het erin blijft zitten, des te moelijker het is om het uit je te praten. Fietsles kan dus zeer effectief zijn als je veel angst hebt na het meemaken van een fietsongeluk.

 

Heb je veel last van letselschade na je fietsongeluk? Neem dan snel contact op via de website: https://www.juridischbureauletselschade.nl/verkeersongeval/fietsongeval/