Een compleet pakket kopen om je mondproblemen zoals ontstoken tandvlees aan te pakken is altijd makkelijk. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar losse producten maar zitten deze in één pakket en zijn ze zo op elkaar afgestemd dat ze altijd samen gebruikt kunnen worden. Een ander voorbeeld van een compleet pakket dat je kunt inzetten als je last hebt van een ontsteking in het tandvlees is de OxyFresh Gezond Tandvlees Kit.

Geen SLS, alcohol of chloorhexidine nodig voor een goede werking

In deze kit vind je zowel een speciaal tegen ontstoken tandvlees ontwikkelde gel als het bekende mondwater van OxyFresh. Beide middelen zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en er zijn geen agressieve stoffen zoals SLS, alcohol of chloorhexidine aan toegevoegd. Op die manier weet je ook altijd zeker dat je de producten vaak en langdurig kunt gebruiken en geen kans loopt dat er bijwerkingen optreden.

Wat werkt er goed en op natuurlijke wijze?

De werkzame ingrediënten in het mondwater en de gel zijn actieve zuurstof, zink, foliumzuur en Aloë Vera. De actieve zuurstof zorgt voor een goed gehydrateerde mond en gaat meteen de strijd aan met de anaerobe bacteriën die de mondklachten veroorzaken. De bacteriën houden nu niet bepaald van een vochtige en zuurstofrijke omgeving dus als je die creëert, ga je ze meteen goed tegen. Blijf je de middelen uit het pakket gebruiken nadat de ontsteking verholpen is, dan zorg je er tevens voor dat de klachten wegblijven en voorkom je nieuwe mondproblemen. Hierbij geldt dat een schone mond een gezonde mond is.

Zelf tandsteen verwijderen is mogelijk

Als je niet zo graag naar de tandarts gaat (en wie doet dat nu eigenlijk wel) dan kun je een teveel aan tandsteen zelf verwijderen. Hiervoor maak je het beste gebruik van het Profi tandsteenhaakje dat je in het Profi Dentek Oral Care Pakket vindt. Gebruik je dit samen met het speciale spiegeltje dat erbij zit dan kun je zelf prima tandsteen verwijderen voordat dit vervelende klachten zoals een tandvleesontsteking oplevert.

Ga een tandvleesontsteking op de juiste wijze tegen

Heb je al een dergelijke ontsteking? Ook dan kan het pakket uitkomst bieden. Er zit namelijk een rubberen pick in waarmee je het tandvlees kunt masseren. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en zorg je er meteen voor dat de ontsteking sneller geneest. Voor alle middelen die in het pakket zitten geldt dat ze afwasbaar zijn in de vaatwasser. Dit betekent dat je ze altijd na gebruik hygiënisch en schoon kunt opbergen in de bijbehorende case. Zo zijn ze altijd meteen weer te gebruiken, ook door en voor iemand anders.

Veilige producten die eenvoudig te gebruiken zijn

De producten zijn zo vormgegeven en van licht materiaal gemaakt dat ze veilig te gebruiken zijn, ook al heb je weinig tot geen ervaring mee. Gebruik altijd het bijbehorende spiegeltje zodat je kunt zien wat je doet en waar je dient te zijn in de mond. Door de goede grip kun je niks beschadigen in de mond en werkt de behandeling alleen maar in je voordeel.