Meer en meer mensen willen graag het authentieke Toscane met de eigen auto ontdekken ipv. de zogenaamde pakketreizen die vaak op onmogelijke tijden vertrekken vanaf een luchthaven in Nederland, Belgie of Duitsland.
Toscane ontdekken doe je het beste door te verblijven op een echte agriturismo in Toscane – vakantie bij de boer, maar niet een boer zoals wij die kennen maar een die echte wijn of olijven produceert. Eentje die dus echt wijnranken, vaak vele hectares vol en/of vele duizenden olijfbomen heeft staan waarvan jaarlijks behoorlijke aantallen liters wijn en/of olijfolie wordt gemaakt. Ook wordt er niet zelden kaas, honing of jam van het eigen land geproduceerd.

De Toscanse keuken

Op zulke locaties is het vaak goed toeven omdat men hier de echte italiaanse keuken leert kennen, gerechten die bereidt worden met gebruik van locale streekprodukten van het seizoen en natuurlijk met gebruik van de overheerlijke eigen olijfolie. Onder het genot van een goed glas eigen wijn kom je hier niets te kort en beleef je het echte Toscane samen met de boerenfamilie van de betreffende agriturismo – een onvergetelijke ervaring. De kinderen vermaken zich altijd prima op een agriturismo, vooral als er dieren worden gehouden in de kleine kinderboerderij, zoals bijvoorbeeld ezels, wildzwijnen of kippen. Een speeltuin met verschillende speeltoestellen is vaak een welkome uitbreiding naast het zwembad.

Accommodaties van een Agriturismo

Vaak zijn dit gerestaureerde historische gebouwen op veelal grote stukken land, die al honderden jaren familie bezit zijn. De restaurantie wordt altijd gedaan volgens de Toscaanse gebruiken en met traditionele authentieke materialen. Men creëert hier prachtige appartementen met 1 of meerdere slaapkamers en badkamers, voorzien van alle moderne luxe en vaak voor een prijs die interessanter is dan de huur van een campingplaats. Uiteraard ontbreekt een mooi zwembad niet, wat vaak zo gesitueerd is dat men een fantastisch uitzicht heeft over het Toscaanse landschap.

Vanuit je vakantie-appartement op je agriturismo, heerlijk rustig midden in de glooiende Toscaanse heuvels, kun je bijvoorbeeld om de dag een trip maken naar de bekende steden van Toscane zoals Florence, Siena, Volterra of San Gimignano. Maar ook is een bezoek aan een ‘fattoria’ in bijvoorbeeld het Chianti wijngebied, waar je wijn of olijfolie kunt proeven en het hele proces van wijn of olijfolie maken krijgt uitgelegd een leerzame ervaring, vooral met kinderen die dit altijd heel interessant vinden en het vaak gebruiken voor hun spreekbeurt of werkstuk op school.

Toscaanse kust

Vanuit je agriturismo is ook de middellandse zee niet ver. De gehele westkant van Toscane geeft toegang tot prachtige zandstranden of baaien met rotsformaties. Marina di Bibbona bijvoorbeeld heeft een langgerekt, fijn zandstrand en net achter het strand ligt een mooi pijnbos wat zich uitstrekt tot aan Cecina Mare. Het is hier heerlijk fietsen, maar ook de joggers zijn hier dagelijks actief om hun rondje hardlopen af te werken. Hoog zomer wordt dit bos vaak door de locale bevolking gebruikt om te picknicken en verkoeling te zoeken.

Tritt heeft naast agriturismo accommodaties meer in het binnenland van Toscane ook een zeer groot aanbod aan kustlocaties van residences tot kleinschalige agriturismo locaties met prachtige luxe appartementen op nog geen 10 minuten rijden van de kust. Kijk snel op onze website www.tritt.nl voor een uitgebreide keuze of neem contact met ons op via het contactformulier op onze website en wij adviseren u graag over specifieke accommodaties, die bij uw wensen passen.