Volg een heftruck opleiding

Iedereen weet dat een heftruck tonnen weegt en dus gevaarlijk is in het gebruik. Het is helemaal gevaarlijk op het moment dat de chauffeur onervaren is met het besturen van dit hulpmiddel. Een heftruck cursus kan de oplossing zijn. Tijdens deze opleiding wordt de theorie en praktijk afgewisseld. Wij hebben een team van vakkundige en gedreven instructeurs. Deze instructeurs willen je graag helpen het behalen van een heftruckcertificaat.

Hoe ziet de heftruck opleiding eruit?

De opleiding is verdeeld in een theorie en praktijk gedeelte. Dit wordt in groepsverband doorgenomen. Op het moment dat er onduidelijkheid is vanuit de cursist dan zal dit meteen doorgenomen worden. Op deze manier zal iedere cursist de stof goed begrijpen. Nadat de theorie en praktijk is doorgenomen, zal er een theorie en praktijk examen afgelegd moeten worden. Wanneer deze examens met een voldoende zijn afgerond, dan zal de cursist een eigen heftruckcertificaat ontvangen.

heftruck cursusCreëer een veilige werkomgeving

Wanneer de heftruck cursus met een voldoende is afgerond ontvangen de cursisten een eigen heftruckcertificaat. De medewerker mag zichzelf hierbij officieel een heftruckchauffeur noemen. Tevens is de chauffeur volgens de Arbowet en verzekeraars deskundig genoeg bevinden om een heftruck te besturen. Doordat alle medewerkers goed zij opgeleid wordt er een veilige werkplek gecreëerd die zonder discussies voldoet aan alle eisen die de Arbowet en verzekeraars stellen. Het is een hele geruststelling dat iedereen goed verzekerd is op het moment dat er iets mis gaat op de werkvloer.

Verschillende soorten heftruckopleidingen

Wij bieden drie verschillende heftruckopleidingen aan. Zo hebben wij een heftruckopleiding voor beginners, gevorderden en experts. De heftruckopleiding voor experts is een herhalingscursus. Deze is voor chauffeurs die in het verleden al een heftruckcertificaat hebben gehaald, maar waarvan deze is verlopen of binnenkort gaat verlopen. Tijdens deze opleiding zal de kennis van de theorie en praktijk worden opgefrist.