De beste reachtruckopleiding van Nederland

Bent u opzoek naar de beste reachtruckopleiding van Nederland? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al jarenlange ervaring met het opleiden van cursisten tot volwaardige reachtruckchauffeurs. Tijdens onze reachtruckopleiding geven wij een uitgebreide training over het veilig gebruiken van dit transportmiddel en kunt een reachtruckcertificaat verdienen. De reachtruckopleiding zorgt ervoor dat bestuurders veilig leren rijden.

Hoe is de reachtruckopleiding opgedeeld?

Tijdens de reachtruckopleiding richten wij ons hoofdzakelijk op de praktijk. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat de bestuurders van reachtrucks de volledige controle hebben over het transportmiddel. Tijdens de cursus zal de cursist verschillende opdrachten krijgen om zo de volledige controle over de reachtruck te krijgen. Alleen op deze manier kan de veiligheid gewaarborgd worden. Er is een speciaal parcours om de behendigheid van het sturen te trainen.

De reachtruckopleiding onderverdeeld in verschillende niveaus

We hebben onze reachtruckopleiding verdeeld in verschillende niveaus. Zo hebben we een opleiding voor beginners, gevorderden en experts. Tijdens de opleiding voor beginners zal de stof uitgebreid behandeld worden, en zal de opleidingsduur langer zijn dan overige opleidingen. Tijdens de opleiding voor experts worden de vanzelfsprekende onderdelen buiten beschouwing gelaten. De opleiding voor experts is een herhalingsopleiding.

Een heftruckopleiding en reachtruckopleiding combineren

De beginners, gevorderden en experts opleidingen kunnen gecombineerd worden met een heftruckopleiding. Het theorie gedeelte voor de reachtruck en de heftruck zijn ongeveer hetzelfde, het praktijk gedeelte en de besturing van de machine is wel helemaal anders. Met een reachtruckcertificaat mag je niet op een heftruck rijden, dit geldt andersom ook. Mochten beide machines in de praktijk bestuurd gaan worden, dan is het verstandig om een gecombineerde cursus aan te vragen. Met deze gecombineerde heftruckopleiding kunt u veel tijd en geld besparen. Tevens krijgt u het bijkomende voordeel dat er ook geoefend wordt met een stapelaar. Met een gecombineerde opleiding krijgt u dus een heftruck-, reachtruck- en stapelaarcertificaat.

reachtruckopleiding