Heb je er al eens over nagedacht om je woning te verhuren? Zo nee, wellicht is het handig om dit te gaan doen. Dit artikel zal de verschillende manieren van verhuren aankaarten en uitleggen zodat jij meer weet over het verhuren van je woning of kamer.

Kamer verhuren

In de grote studentensteden worden vaak kamers verhuurt in plaats van gehele woningen. Als student kan je zelf ook een kamer verhuren om een extra zakcentje te verdienen, daarbij is het natuurlijk wel zo dat je dan met iemand samen dient te wonen. Woon je zelf in een groot huis met genoeg kamers over? Dan is het wellicht voor jou ook interessant om een (of meerdere) kamers te verhuren.

Woning verhuren

Je gehele woning verhuren is natuurlijk een ander verhaal dan enkel een kamer verhuren. Daarbij wil je natuurlijk dat je een betrouwbare huurder heb die niets uitspookt in je woning en je wilt dat de huurder daadwerkelijk de huur betaalt. Een woning verhuren bij Rooming zorgt er voor dat je alles zelf in de hand hebt en niet afhankelijk bent van een verhuurmakelaar die daarbij makelaarskosten in rekening brengt. Bij Rooming is verhuren geheel gratis en kan je ook zelf huurders zoeken en heb je helemaal zelf in de hand wie uiteindelijk je woning huurt. Het is ook mogelijk om tijdelijk een woning te verhuren, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat.

Onderverhuren

Iemand die een woning onderverhuurt is een woninghuurder die de woning doorverhuurt naar een andere ‘onderverhuurder’. Dan is er sprake van een huurcontract tussen de woningaanbieder en de eerste huurder en een huurcontract tussen de eerste huurder en de onderverhuurder. Dit mag alleen met toestemming van de woningaanbieder. In het geval dat de huurder zelf in de woning blijft mag hij of zij een kamer in de woning zonder toestemming van de woningaanbieder verhuren.