Met de verhoogde pensioenleeftijden en vernieuwde arbeidsmarkt werken er nu vier generaties samen. Best uniek, én het zorgt voor unieke uitdagingen voor jou als werkgever. Elke generatie is namelijk anders opgevoed, gevormd en heeft daarom andere ondersteuning van je nodig. Waar kun je rekening mee houden en hoe stuur je je team naar succes?

Generatie Z (1995-nu)

De ‘jonkies’ die nu aan hun eerste baan(tjes) gaan beginnen moeten zeker niet worden onderschat. Dit is de generatie die gevormd is door de digitalisering van de maatschappij waar ze bij hun geboorte middenin belanden. Gamen op de tablet, YouTube kijken op de smartphone, appen in plaats van bellen en minder triviale kennis maar beter weten waar je dingen kunt vinden (Google!). Dit zijn de zomerkrachten die jouw kassasysteem van de iPad beter doorhebben dan je vaste medewerkers en die ontwikkeling vaak belangrijker vinden dan geld. Geef jij ze nieuwe uitdagingen, dan krijg je een hoop betrokkenheid terug.

Generatie Y (1980-1995)

Generatie Y weet veel van de wereld. Ze zijn opgegroeid tijdens de opkomst van digitale communicatie en weten wat er speelt. Óók de minder mooie dingen, zoals milieuvervuiling en overbevolking. Daarom zijn ze graag bewust bezig en willen ze actief hun steentje bijdragen. Hebben millenials het gevoel dat ze bij jou hun ambitie niet kwijt kunnen, dan gaan ze verder. Houd regelmatig functioneringsgesprekken, informeer ze over belangrijke en interessante veranderingen/ontwikkelingen en geef de ruimte voor eigen initiatieven.

Generatie X (1961-1980)

Generatie X had het niet makkelijk. De economische problemen door de oliecrisis maakte het hen erg lastig om na hun afstuderen goed werk te vinden. En dus zijn ze vaak goed in zichzelf redden en directe, open communicatie. Ze zijn vrijer opgevoed dan eerdere generaties en kiezen sneller voor een baan waarin echt hun passie ligt. Hun rationele insteek en zelfstandigheid maakt hen vaak goede coaches en leidinggevenden.

Babyboomers (1945-1960)

‘Ok, boomer.’ – Babyboomers worden online graag weggezet als niet in staat om mee te gaan met deze tijd. Onterecht. Ja, Generatie X gaat anders om met digitale middelen, want ze zijn er niet mee opgegroeid. Ze hebben ze zich juist zelf eigen gemaakt. Boomers zijn vaak juist de meest veerkrachtige en gezonde medewerkers: ze melden zich zelden ziek, zijn loyaal naar hun baas en hebben veel levenservaring waar de jongere generaties van kunnen leren. Ze zullen niet snel om een schouderklopje vragen, maar worden wel gestimuleerd door positieve feedback. Vergeet ze niet.