Iedereen heeft het natuurlijk wel eens, voetklachten. Pijn in de hiel, de voorvoet of gewoonweg last van zweetvoeten. Hierbij is het natuurlijk zo dat niet elke klacht direct opgelost kan worden, maar het is wel mogelijk om de pijn of andere klacht te verzachten zodat je er minder last van hebt. Dit artikel geeft je de mogelijke oorzaken van enige voetklachten en hoe deze op te lossen of te verzachten zijn.

Hielklachten

Je zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die ‘onverklaarbare’ pijn heeft in de hiel. Hier kunnen verscheidene oorzaken voor zijn. Vaak dien je voldoende rust te nemen bij enige hielklachten, aangezien deze klachten een stuk langzamer voorbij gaan als je er mee blijft lopen. Voldoende rust dus. In veel gevallen is er sprake van hielspoor als je het hebt over hielklachten. Hielspoor zorgt voor een ontsteking onder de hiel waardoor je last krijgt na langdurig lopen of staan. Gelukkig heeft Footactive een hielspoor behandeling waardoor je hier geen last meer van zal hebben.

Voorvoet klachten

Indien je last hebt van enkele voorvoet klachten is er wellicht sprake van een doorgezakte voorvoet. Bij een doorgezakte voorvoet heb je niet direct last van de voorkant van je voet, de klachten van een doorgezakte voorvoet beginnen over het algemeen in het middenvoetsbeentje. Vooral mensen die vaak hakken dragen en mensen die last hebben van overgewicht of diabetes hebben een grotere kans om last te krijgen van een doorgezakte voorvoet. Ook ouderdom speelt een rol, dit kan er namelijk voor zorgen dat de vetlaag die onder je middenvoetsbeentjes zit verdwijnt waardoor je voet doorzakt. Dit zorgt er dus voor dat je geen vering meer in je voet hebt waardoor je middenvoetsbeentjes verder doorzakken en de klachten ernstiger worden. Het is verstandig om kwalitatieve steunzolen te bestellen zodat je de druk op je middenvoetsbeentjes verlaagt.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het oplossen van enige voetklachten.