Wanneer u binnen uw bedrijf een vacature open heeft staan, lost u dit dan altijd zelf op? Dan heeft u vast wel  gemerkt dat dit aardig wat tijd kost. U dient een vacaturetekst te schrijven, deze te verspreiden, cv’s en motivatiebrieven door te spitten, sollicitatiegesprekken te houden, en uiteindelijk de juiste kandidaat te selecteren en aan te nemen. Niet gemakkelijk! Gelukkig zijn er uitzendbureaus. Deze kunnen u al dit werk uit handen nemen.

De voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau op een rijtje:

  1. Bereik

Veel mensen nemen in hun zoektocht naar een baan ook de platforms van uitzendbureaus mee. Deze platforms hebben een groot bereik onder mensen die een baan zoeken via hun websites en social media. Zo kunnen uitzendbureaus meestal een groter bereik genereren dan u zelf  zou kunnen via uw eigen platforms. Een groter bereik betekent vervolgens meer potentieel geschikte kandidaten voor de functie!

  1. Vacaturetekst

Uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in het schrijven van goede vacatureteksten. Zij weten precies waar sollicitanten naar op zoek zijn, en kunnen daardoor in no time een aantrekkelijke vacaturetekst schrijven, die gegarandeerd de aandacht zal trekken.

  1. Database

Een uitzendbureau beschikt vaak over een uitgebreide database, met daarin werkzoekenden met allerlei verschillende opleidingsniveaus, competenties en eigenschappen. De kans is vrij groot dat een geschikte kandidaat zich in zo’n database bevindt. Een uitzendbureau heeft deze match snel gezien en zorgt daarmee voor een snelle invulling van de vacature.

  1. Administratie

Wanneer u een geschikte werknemer heeft gevonden, gaat deze meestal niet bij u in dienst (dit kan overigens wel), maar bij het uitzendbureau. Dit betekent dat het uitzendbureau verantwoordelijk is voor onder andere de salariëring, het afdragen van de loon- en andere belastingen, en het maken van de jaaropgaven. Ook regelen uitzendbureaus meestal loondoorbetaling bij ziekte. Dit neemt u ontzettend veel werk uit handen.

Het werken met uitzendkrachten brengt dus vele voordelen met zich mee. Er zijn dan ook genoeg redenen om een uitzendbureau te overwegen, wanneer u op zoek bent naar nieuw personeel