Een merk stat bekend als het visitekaartje van de onderneming. Aan het merk herkennen anderen uw producten en diensten. Het merk onderscheidt u van anderen. Veel verschillende ondernemers denken dat het exclusieve recht op een beeldmerk ontstaat door het eerste gebruik van het beeldmerk. Dit is echter helemaal niet waar. Door een beeldmerk als merk te laten registreren bij een merkbureau verkrijgt u een exclusie merkrecht. Zonder merkenrecht kunt u niet optreden tegen het gebruik van uw merk door anderen. Zo kunnen anderen dus gemakkelijk profiteren van uw marketinginspanningen. Met de naamsbekendheid die u heeft opgebouwd, verkopen zij gemakkelijk hun diensten en producten.

Wat is de meerwaarde van een merk bescherming?

Zonder een merkenregistratie heeft u geen bescherming van uw merk. Daarnaast verschaft een merkenbescherming het exclusieve recht om het merk te voeren. Tevens voorkomt u met de registratie van uw merk dat een concurrent een identiek merk of een merk met veel overeenstemming zo maar laat registreren en daarmee hetzelfde of een eerder recht verkrijgt dan u.

Wie kan een merk registreren?

Iedereen kan een merk inschrijven op een persoonlijke titel of als organisatie. Natuurlijk kan een merk ook op naam van verschillende personen worden geregistreerd. Zo kunt u uw merk zelf indienen of deze formaliteiten overlaten aan een merkengemachtigde of een advocaat.

Hoe is een ingeschreven merk te beschermen?

U kunt uw merk beschermen door tegen misbruik van uw merknaam of logo op te treden. Dit kan door in actie te komen wanneer u ontdekt dat er inbreuk op uw naam en of logo plaatsgevonden heeft. Een van de manieren om een mogelijke inbreuk voorgaand te ontdekken, is door continu op de hoogte te blijven van nieuwe inschrijvingen in het merkenregister. Bij de ontdekking van een conflicterend merkt kunt u een oppositieprocedure aanvragen.

merkbureau