Waarom is merkregistratie zo belangrijk?

Op het moment dat je een product onder een bepaald merkt heb gebracht, dan wil je natuurlijk niet dat een ander onder dezelfde merknaam een soortgelijk product gaat verkopen. Iemand profiteert dan van de merkbekendheid die jij met veel tijd, geld en inspanning hebt opgebouwd. Om je merk veilig te kunnen stellen en te kunnen voorkomen dat anderen het gebruiken is het verstandig om gebruik te maken van merkregistratie.

Voorkom verwarring bij klanten

Door een gelijkende naam, of door het gebruik van dezelfde uitstraling kunnen kanten andere producten aanzien voor jouw merk. Daarnaast kan je ook het nadeel ondervinden dat een producent die andere producten en diensten verkoopt, waarvan het merk op jouw merk lijkt. Dit kan soms een negatieve klank aan je merk meegegeven. Als en merkregistratie hebt, dan kan je in deze situatie onder bepaalde omstandigheden bezwaar maken.

Voorkom dat je merk gekopieerd wordt

Een sterk merk vertegenwoordigd een grote waarde op de markt. Er zijn ook merken die juist in een regio heel bekend zijn. Een merknaam kan er soms zelfs voor zorgen dat klanten tot aankopen overgaan. Andere bedrijven kunnen dus profiteren van jouw merknaam door deze te kopiëren en hun producten of diensten aan te bieden onder jouw naam.

merkregistratie