Het is voor veel studenten van belang dat ze er op tijd bij zijn met het aangeven of ze bijles nodig hebben of niet. Het is namelijk zo dat hoe later ze dit aangeven hoe groter de kans is dat de leerlingen blijven zitten. Trek dus op tijd aan de bel en kijk wat de mogelijkheden zijn voor eventuele huiswerkbegeleiding of andere hulp die je kan krijgen om je school of opleiding nog wel te halen. En ook om minder moeite te hebben met de stof die je op school aangeboden krijgt.

Van wie krijg je huiswerkbegeleiding?

Van wie je huiswerkbegeleiding kan krijgen is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het belang dat het bedrijf waar je huiswerkbegeleiding krijgt jou eerst leert kennen. Zo moeten ze erachter komen wie jij bent, waar je moeite mee hebt en hoe zij dit het beste voor jou op kunnen lossen. Daarnaast is het ook belangrijk dat jij het bedrijf wel fijn vind waar je de uitleg van krijgt. Er moet namelijk wel een klik zijn tussen jou en de begeleider die jou de stof uit moet gaan leggen.

Wat als de begeleider niet bevalt?

Als je geen klik hebt met je begeleider is het belangrijk dat je dit op tijd aangeeft bij het bedrijf waar je huiswerkbegeleiding krijgt. Zo kunnen zij nog op tijd een nieuwe begeleider voor je regelen, waardoor je snel je huiswerkbegeleiding voort kunt zetten en de opleiding of school hopelijk wel met succes kunt behalen. De tip is daarom voor bijna alles: geef het op tijd aan!