Licht is onmisbaar in een woning. Overdag worden lampen niet of nauwelijks gebruikt. In de avonduren maakt de verlichting in jouw woning echter overuren. Buiten is het dan immers donker, waardoor je binnen niet veel kunt zien zonder lampen. Voor wat betreft verlichting heb je vandaag de dag talloze mogelijkheden. Je kunt kiezen voor plafondlampen, muurlampen en vloerlampen. Zoek je specifieke verlichting voor in een bepaalde hoek? Dan zijn vloerlampen zeker aan te raden. Voor wat betreft de vloerlampen heb je talloze mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een design vloerlamp. Maar waarom kies je voor zo’n lamp?

Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Wat mag je verwachten van een design vloerlamp? Allereerst natuurlijk dat hij zorgt voor voldoende verlichting in jouw woning. Daarbij is het natuurlijk ook wenselijk dat een design vloerlamp aansluit bij de rest van jouw interieur. Heb je jouw woning ingericht aan de hand van de landelijke of klassieke stijl? Dan past zo’n luxueuze, moderne vibia lamp natuurlijk heel goed bij de meubelstukken. Al moeten we wel zeggen dat design vloerlampen tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn. Deze lampen passen hierdoor steeds beter in verschillende interieurstijlen. Heb je gekozen voor de industriële of een andere moderne stijl? Dan kun je zonder problemen kiezen voor een design vloerlamp.

Waar gebruik je een design vloerlamp voor?

Lampen boven de eettafel gebruik je om te kunnen zien wat je eet. Maar wat is eigenlijk de functie van een design vloerlamp? Dat hangt er een beetje van af. Design vloerlampen kunnen namelijk verschillende functies hebben. Zo kun je een design vloerlamp bijvoorbeeld gebruiken om fatsoenlijk te kunnen lezen in een donkere hoek van jouw woning. In dit geval spreken we van functionele verlichting. Een design vloerlamp kan echter ook dienst doen als sfeerverlichting. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een lamp die in de hoek van jouw woning staat. Een design vloerlamp gebruik je dan uitsluitend voor het creëren van een prettige sfeer. De lichtintensiteit van zo’n lamp is namelijk aanzienlijk lager dan een plafondlamp. In de avonduren hoef je hierdoor dus niet in het felle licht te zitten, maar kun je het wat gezelliger maken.

Zowel goedkope als dure design vloerlampen

Bij het horen van het woord design denken veel mensen direct aan exclusieve producten. Dit is op zich niet gek, want in het geval van bijvoorbeeld kleding zijn designproducten behoorlijk prijzig. Mogelijk ben je hierdoor ook niet snel geneigd om voor een design vloerlamp te kiezen. Zonde, want er zijn vandaag de dag ook heel wat betaalbare design vloerlampen op de markt. Sluit een design vloerlamp daarom ook nooit direct uit. Kijk altijd eerst wat er mogelijk is. Ook met een betrekkelijk klein budget slaag je er vandaag de dag namelijk al in om een mooie design vloerlamp te vinden!