Promotieartikelen zijn effectieve marketing middelen om naamsbekendheid mee op te bouwen of een merk onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Maar waarom zijn promotieartikelen zo effectief? En met welke promotieartikelen scoor je nu het best?

Goedkope marketing

Voor kleinere bedrijven die maar een laag marketingbudget ter beschikking hebben is uitgave van promotieartikelen de perfecte manier om te werken aan de naamsbekendheid. Promotieartikelen zijn namelijk zijn relatief goedkoop. Hierdoor kunnen je zonder te hoge kosten te maken toch werken aan je branding. Een rendabele manier om je doelgroep te bereiken dus!

Wederkerigheid

Mensen die iets van jouw mogen ontvangen zijn eerder geneigd iets terug te doen. Mensen voelen zich dan moreel verplicht om de gift te beantwoorden met een tegengift. Wanneer je de klanten verrast met een cadeau dan is de kans daarom groter dat ze een product of dienst afnemen.

Klantenbinding

Een relatiegeschenk is ook een blijk van waardering. Mensen vinden het leuk om iets te krijgen en voelen zich gewaardeerd wanneer je ze een leuk cadeau geeft.

Peak-end rule

Wat ook een goed idee is om een relatiegeschenk te geven nadat je de aanschaf van het product of dienst is voltooid. Het laatste contact wat je hebt met je klant is namelijk erg belangrijk. Piek momenten en positieve en negatieve momenten aan het eind van de klantenreis worden namelijk zwaarder meegenomen in de beoordeling van de totale ervaring. Wanneer je dit moment een positieve twist geeft door de klant te verassen met een gift kun je dus een positieve indruk achter laten op je klanten. Dit maakt de kans dat ze je producten of diensten aanbevelen of nog een keer iets kopen velen malen groter.

Welke promotie artikelen werken het best?

Welk promotieartikel het meest effectief zal zijn is afhankelijk van je doelgroep. Je wil natuurlijk graag dat de gift wordt gewaardeerd en iets is waar ze daadwerkelijk wat aan hebben. Zo belandt het artikel niet meteen in de prullenbak. Populaire relatiegeschenken zijn onder anderen kleding en textiel. Natuurlijk moet het artikel ook passen bij de branche. Wanneer je in de kampeer branche zit kun je bijvoorbeeld een parasol of fleece dekens bedrukken met een logo. In de sport of fitness branche kun een pet borduren met je eigen logo. De mogelijkheden zijn eindeloos!