Het is voor ieder bedrijf van belang dat de mensen die zij aannemen betrouwbaar zijn. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar een manier om meer informatie over een sollicitant te achterhalen. Op die manier kun je een beter beeld vormen van wat voor persoon dit is. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen wanneer je meer te weten wilt komen over de mensen waarvan je overweegt om ze aan te nemen.

Een pre employment screening

Als je meer wilt weten over de mensen die solliciteren bij jouw bedrijf, kan het een goed idee zijn om een pre employment screening te laten uitvoeren. Dit is een proces waarin een ander bedrijf op zoek gaat naar meer informatie over de mensen die bij jouw solliciteren. Op die manier kun je meer te weten komen over deze mensen en hun verleden. Dat is erg fijn aangezien je hierdoor beter kunt inschatten of diegene past bij jouw bedrijf en of diegene geschikt is voor het werk wat jij aanbiedt. Als je hierover twijfelt kan het een goed idee zijn om diegene uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Tijdens zo’n gesprek kun je een beter beeld krijgen van iemands persoonlijkheid. Dit is namelijk erg belangrijk voor het bepalen van een geschikte rol voor diegene binnen het bedrijf. 

Waarom is een pre employment screening belangrijk?

Het is fijn om meer te weten over mensen voordat zij op een sollicitatie komen. Daarnaast kun je er hierdoor ook achter komen of zij wel helemaal eerlijk zijn over hun verleden. Er zijn tegenwoordig zelfs mensen die liegen op hun CV. Als werkgever kun je hier moeilijk achter komen behalve als je een pre employment screening laat doen. Het is voor jou als werkgever erg fijn om op deze manier een beter beeld van iemand te kunnen vormen.