E-commerce was al erg in opkomst. Maar door de corona crisis is het aantal online aankopen flink gestegen. Veel fysieke winkels zijn gesloten en iedereen is begonnen met spullen online aan te schaffen. Dit werd al steeds vaker gedaan maar de crisis heeft er nog extra druk op gezet. Dit zorgt ervoor dat het steeds belangrijker wordt voor bedrijven en particulieren om een goed functionerende webshop te hebben. Een webshop maken is niet heel moeilijk maar er gaat veel tijd inzitten. Ben je bereidt om deze tijd te investeren dan moet je het zeker zelf doen. Toch is het vaak handiger om de webshop te laten bouwen. Er zijn veel technische aspecten die effect hebben op de vindbaarheid via google. Als je nog nooit een webshop hebt gebouwd is het dus lastiger om al deze aspecten goed in te vullen.

Waarom zelf maken?

Er is veel kennis over het bouwen van een webshop te vinden op het internet. Ook zijn er verschillende youtube filmpjes en cursussen die jou kunnen helpen als je zelf een webshop gaat bouwen. Zoals eerder in de intro vermeld kost het bouwen van een webshop tijd. Vooral als je het voor de eerste keer doet. Het handige van een cursus is dat alles stap voor stap wordt uitgelegd. Hierdoor kan je alle stappen stapsgewijs volgen waardoor je geen punten vergeet. Ook zijn er verschillende youtube filmpjes te vinden waarbij je mee wordt genomen in het proces van het bouwen van een webshop. Als laatst is er gewoon heel veel informatie te vinden op het internet. Als je ergens niet uitkomt type je de vraag in google en krijg je antwoord. Dus heb je genoeg kennis, motivatie om iets nieuws te leren en tijd. Dan is het slim om zelf aan de slag te gaan. Dit scheelt weer in de kosten.

Waarom uitbesteden?

Het uitbesteden scheelt een hoop tijd. Ook weet je zeker dat de webshop goed in elkaar zit. Mits je natuurlijk het juiste bedrijf hebt gevonden die aan al jouw eisen kunt voldoen. Het inhuren van een webdesign bedrijf heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgen ze ervoor dat alle technische aspecten goed zijn. Dit helpt mee in de vindbaarheid van jouw webshop. Zoals eerder vermeld scheelt het een hoop tijd. En als laatst kun je sparren met het bureau. Jij weet hoe je webshop eruit moet komen te zien. Maar zij weten alle trends en handigheidjes op het gebied van conversie. Zo kun je samen de webshop helemaal optimaliseren zodat de webshop helemaal geperfectioneerd is. Je zou kunnen kiezen voor een webdesign bureau in de buurt. Er is altijd wel een goed bedrijf in de buurt die jou kan helpen. Een bureau in de buurt zorgt ervoor dat je af en toe even naar binnen kunt lopen. Zo kan je fysiek sparren over de vorderingen van de webshop. Dus woon je in Amsterdam? Dan is een webdesign bureau Amsterdam perfect voor jou.

Conclusie

Voordat je de keuze maakt moet je dus een aantal dingen afwegen. Heb je genoeg tijd? Heb je genoeg kennis? En heb je niet iemand nodig die je kunt helpen met het optimaliseren van jouw webshop?