Elke dag kan je een situatie tegenkomen waarin je eerste hulp moet verlenen. Thuis, op het werk of onderweg. Wat moet je nu wel of absoluut niet doen bij een gevaarlijke situatie? In welke volgorde moet je nu handelen? Al deze vragen zijn makkelijk in te vullen wanneer je een BHV-cursus hebt gevolgd. Wees dus voorbereid op onverhoopte situaties en volg een cursus bedrijfshulpverlening!

Een bedrijfshulpverlener is verplicht voor elke organisatie

Elke dag kun je als medewerker in een situatie terecht komen waarin BHV hulpverlening vereist is. Het is zo dat werkgevers verplicht zijn om een of meerdere bedrijfshulpverleners te hebben. Deze mensen zorgen dat er snel en effectief hulp wordt aangeboden bij verschillende incidenten, zo nodig totdat de brandweer, politie en/of ambulance gearriveerd zijn op de betreffende locatie. BHV’ers horen onderricht te zijn in het beperken materiele schade en mensen leed. Volg een herhalingscursus als het certificaat verlopen is.
Er is een herhalingscursus ontwikkeld om de stof op te frissen. Het komt namelijk veel voor dat er nieuwe richtlijnen vastgesteld worden over hoe de bedrijfshulpverleners de slachtoffers het beste kunnen helpen.

Welke taken worden jou geleerd tijdens de cursus?

Wanneer je de cursus BHV volgt, gelden er 4 verschillende taken. Deze 4 taken worden de cursisten aangereikt om de taak van BHV naar behoren uit te kunnen voeren. De eerste taak is het verlenen van eerste hulp bij ongevallen. Wanneer er een ongeval plaatsvind, moet de BHV’er EHBO kunnen toepassen. De tweede taak is beperking en bestrijding van een beginnende brand. Wanneer er brand ontstaat moet de bedrijfshulpverlener weten wat hem/haar te doen staat. De derde taak is het begeleiden van een ontruiming van het gebouw. Wanneer het gebouw niet meer veilig is, moeten de aanwezige medewerkers snel en netjes naar buiten begeleid worden. Tot slot taak 4: communicatie met andere diensten zoals de brandweer en de politie.