Iedereen kan wat extra geld op zijn/haar bankrekening gebruiken. Een bijbaantje is dan een perfecte oplossing. Als je op zoek bent naar een bijbaan moet je letten op een aantal dingen: Past de bijbaan bij de opleiding die ik doe? Staat het goed op mijn cv? Heeft de bijbaan invloed op mijn studie? Houd hier vooral rekening mee. Er zijn een hoop keuzes. Je kan in de zorg gaan werken, promotie werk doen, winkelmedewerker worden of aan de slag gaan als koerier voor PostNL. Er is een zee van mogelijkheden.

Een uitzendbureau helpt je verder

Vroeger ging het zoeken van een baan een stuk moeilijker, als je het vergelijkt met nu. Vroeger moest je de straat op om een bijbaan te vinden, maar nu hoeft dat niet meer. Waar moet je beginnen Als je een leuke baan wil? Gelukkig is het tegenwoordig allemaal een stuk makkelijker. Je kan bijvoorbeeld langsgaan bij een uitzendbureau. Nee, dat is niet alleen voor oude mensen die op zoek zijn naar een baan. Ze zijn er ook om studenten te helpen aan een bijbaan. Het fijne aan een uitzendbureau, is dat je niet de straat op hoeft om te kijken of er nog wat leuks tussen zit. Een uitzendbureau heeft een breed aanbod, dus uiteindelijk is er voor iedereen wat.

Ga online

Tegenwoordig kan bijna alles online. Het fijne hiervan is dat je niet meer de deur uit hoeft om te kijken of er een baan beschikbaar is die bij past. Er zijn bedrijven die werken met een app. Op de app kun je aangeven wanneer je wilt werken en in welke sector je wilt werken. Met deze gegevens filtert de app welke banen bij jou passen.

Je toekomst

Het kan zijn dat je bijna klaar bent met je studie. Als je nog geen cv hebt opgesteld wordt het misschien tijd om er een te maken. Het is verstandig om een bijbaan te vinden die bij je toekomstige vakgebied past. Het is bekend dat je als tweede- of eerstejaars student een cv minder nodig hebt, aangezien je op de meeste scholen in de eerste 2 jaren geen stage hoeft te lopen. Het is wel aan te raden er alvast een te maken.

Het fijne is dat je online naar een uitzendbureau kan gaan. Je hoeft niet meer de deur uit om te kijken naar een baan die bij je past. Het komt best vaak voor dat bedrijven studenten aannemen voor twee of drie dagen per week. Dit komt voor de werkgever goed uit aangezien een student hiermee veel werk uit handen kan nemen. Daarnaast doe jij als student een hoop ervaring op in het vakgebied waarin je wilt werken. Zo kan je werken aan je connecties en zo kom je dus verder in de zakenwereld.

Als je later op kantoor wilt gaan werken in de modebranche, is het handig als je eerst ervaring op hebt gedaan in de fysieke winkel. Bedrijven zijn eerder geneigd iemand aan te nemen met ervaring in het betreffende vakgebied.

De beste baan voor jou

Het is belangrijk dat je doelstelling voor jezelf opstelt voordat je aan een bijbaan begint. Het kan zo zijn dat je veel geld wilt verdienen, maar is dat het belangrijkste? Kennis en voldoening zijn belangrijker dan geld. Het is belangrijk dat je werk niet ten koste van je studie gaat. Een bijbaan is handig maar een studie is handiger voor later. Zoek naar een bijbaan die flexibek is en waar je met plezier naar toe gaat. Dat extra geld dat je ermee verdient is dan een leuke bonus, maar niet de hoofd-prioriteit.