Ieder land heeft een andere cultuur. Bij de cultuur die past bij het land hoort natuurlijk een aantal eigenschappen. Bij deze eigenschappen kan je denken aan gewoontes, tradities en ook bijvoorbeeld het soort eten en drinken wat er past bij dat land.

Verschillende culturen

Over de hele wereld zijn er een tal aan culturen. In al deze culturen zijn er dan ook een tal aan verschillende gewoontes en tradities. Ieder land zal ook op een bepaalde manier op de kaart staan. Hierbij kan je denken aan hoe buitenstaanders dat land zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Italië, wat bekend staat om zijn fantastische eten en smakelijke Italiaanse wijn. Terwijl juist andere landen om een totaal verschillende cultuur bekend staan. Ieder land heeft zo ook zijn eigen normen en waarden.

De wereldrond

Tegenwoordig hoef je echt niet meer de hele wereldrond om een stukje cultuur mee te krijgen. Mocht je bijvoorbeeld zin hebben aan een Italiaanse maaltijd dan haal je deze toch gewoon uit de supermarkt? Natuurlijk zijn deze maaltijden niet authentiek, maar zullen er echt niet minder om smaken. Je kunt er dan ook gemakkelijk voor kiezen om een lekker Italiaanse wijn kopen of bestellen. Zo zet je in eigen land een compleet buitenlandse maaltijd op tafel. Je zult dus vanaf nu helemaal niet meer de hele wereldrond te hoeven.

Wereldvreemd zijn

Je kunt tegenwoordig eigenlijk wel stellen dat bijna niemand wereldvreemd meer is. Zo zie je op tv, internet en hoor je op radio eigenlijk alles van andere landen. Je maakt kennis met hun cultuur door de dingen die je ziet of hoort. Echter zal je als je de mensen en gewoontes in werkelijkheid wilt meemaken toch echt moeten afreizen naar dat land. Daar zal je de mensen echt kennen leren en zal je het eten op hun bereide manier kunnen proberen. Als je dit echt wilt meemaken dan is het verstandig om een langere tijd in het desbetreffende land te blijven. Je zult dan de mensen echt leren kennen en omgaan met hun gewoontes. Het wereldvreemd zijn kan je dus op vele manieren interpreteren en zal voor iedereen een andere betekenis hebben.

 Wineglasses in rack hanging over bar counter