In Nederland wonen veel mensen die ervan houden om een glas wijn te drinken. Hierbij blijft het vaak niet bij een of twee glazen per week. Er zijn zelfs mensen die elke dag wel een wijntje drinken. Dit zijn echte liefhebbers en weten vaak ook hoe een glas wijn geserveerd moeten worden. Dit is vaak een aspect waar vele andere Nederlanders zich onzeker bij voelen. Zij weten dan niet op welke temperatuur een wijntje geschonken moet worden, of op welke manier deze bewaard moet worden. Voor deze mensen is dit artikel geschreven. In het restant van dit artikel zal u enkele trucs lezen over hoe u uw wijn moet serveren en moet bewaren. De bewaartemperatuur van wijn is bijvoorbeeld erg belangrijk en zal een grote invloed hebben op de smaak van uw wijn.

Hoe bewaart u uw wijn?

Veel mensen hebben hun wijnflessen gewoon in de keukenkast of in de garage staan. Zij zijn hierbij afhankelijk van de temperatuur in de kamer en denken niet goed na over de bewaartemperatuur van wijn. De temperatuur is bij de ene wijnsoort ook meer van belang dan bij de andere. Bij witte wijn is het erg belangrijk dat deze eerst gekoeld wordt voordat deze wordt geserveerd. De bewaartemperatuur ligt hier rond de 10 graden Celsius. Rode wijnen zou u wel prima kunnen bewaren in een garage waar het net iets koeler is. De bewaartemperatuur van rode wijn ligt namelijk net onder kamertemperatuur, zo rond de 15 graden. Daarnaast moet u ook rekening houden met het lichtinval in de kamer waar u uw wijnflessen bewaard. Wanneer een wijnfles wordt blootgesteld aan veel zonlicht, dan zal de kwaliteit ervan minder worden. Zorg er daarom altijd voor dat u uw flessen in een donkere ruimte houdt.

Moet u een wijnkelder aanschaffen?

Om de flessen in een donkere ruimte te houden en een goede bewaartemperatuur van wijn te creëren hebt u niet altijd een wijnkelder nodig. Dit is vaak wel een hele mooie investering, maar wel een hele dure. Daarom zou u er ook voor kunnen kiezen om een wijnrek of een wijnkoeler aan te schaffen zodat u ook met weinig geld kan genieten van uw wijnen.