Wijngaarden

Er bestaan Honderden wijngaarden, maar de top 5 soorten wijngaarden die ik ga opnoemen zijn de meest voorkomende wijngaarden. Een Steile wijngaard: een steile wijngaard komt vooral voor in de landen met een laag zonnestand, hier moeten de druifstokken maximaal voor de zonneschijn verschijnen. Een terraswijngaard is een helling waarbij de wijnstokken steil staan, deze oogst komt het vaakst in Portugal voor. Een vlakke wijngaard ligt meestal niet tegen hellingen aan, omdat de zon genoeg al schijnt op de wijnstokken. Hooggelegen wijngaard ligt tot wel 600 meter boven het zeeniveau geoogst. Het extreemste wijngaard die geoogst was, was op 1500 meter hoog. De laatste wijngaard noemen we de startende wijngaard. Deze wijngaard bestaat uit palen die de druivenplanten de gelegenheid geven te klimmen. Deze komt vaak voor in Oostenrijk.

 

Speciale kast

De wijnliefhebbers houden en geven veel om wijn. Daarom is het belangrijk dat als je wijn koopt het heel netjes en veilig bewaard. De mensen die wijn voor lol drinken bewaren de flessen gewoon in een normale kast of koelkast. Een echte wijnliefhebber doet dus niet. Die bewaard het in een speciale kast. Wist je dat je als in Italië wijn uit een rood bekertje drinkt veroordeeld kan worden tot een celstraf. De meest voorkomende wijnopslag is een wijnklimaatkast. Deze kast is voorzien van een koelkast die flessen wijn op de juiste temperatuur bewaard. Gemiddeld passen er in een grote kast meer dan 100 flessen. Vraag en brochure aan en wacht niet lang.

Vragen en informatie

Laat je eigen speciale kast bouwen naar jou wens. Het kost een beetje geld, maar je krijgt er geen spijt van. In de recensies op de website kun je de beoordelingen van de klanten vinden. Voor vragen en informatie raad ik je aan om de website te gaan raadplegen. Daar vind je al het informatie die jij zoekt.