Waarom zou je een hoogwerker certificaat halen?

Een hoogwerker is een zwaar hulpmiddel en kan zeer gevaarlijk zijn. Het hulpmiddel kan erg gevaarlijk worden wanneer een werknemer deze bestuurt zonder enige kennis van veiligheid. Met een hoogwerker certificaat kan de veiligheid op de werkvloer gewaarborgd worden en zelf worden verbeterd.

Grondige instructies vergroten de veiligheid op de werkvloer

Het is niet voor elke organisatie vanzelfsprekend dat er veilig gewerkt wordt met hoogwerkers. Daarom heeft de Arbowet en verzekeraars de eis gesteld dat alle medewerkers die werken met hoogwerkers voorzien moeten worden van grondige instructies. Over grondige instructies kunnen vele meningsverschillen ontstaan, dit komt doordat iedereen een ander idee heeft bij grondige instructies. Wat de ene persoon grondig vindt, vindt de ander dat bij lange na niet grondig genoeg. Op het moment dat er een ongeval is geweest zullen de Arbowet en verzekeraars direct vragen of de betreffende medewerker voorzien is van grondige instructies. Wanneer de werkgever niet in staat is om dit te laten zien, dan kan dit nare gevolgen hebben. Zo kunnen de Arbowet en verzekeraars er voor zorgen dat de onderneming gesloten moet worden. Voorkom deze nare gevolgen door middel van een hoogwerker certificaat. Dit hoogwerker certificaat kan aantonen dat de medewerker is voorzien van goede grondige instructies. Tevens geeft dit certificaat aan dat de werknemer en werkgever er alles aan hebben gedaan om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen en te verbeteren.

Verschillende soorten hoogwerker opleidingen

Wij bieden verschillende soorten opleidingen voor hoogwerkers aan. Zo hebben wij een hoogwerker opleiding voor beginners, gevorderden en experts. Op deze manier is er altijd een opleiding die bij je past. De hoogwerker opleiding voor experts is een herhalingscursus. Tijdens deze herhalingscursus wordt de theorie en praktijk opgefrist. Na de hoogwerker opleiding voor experts kan de veiligheid op de werkvloer op nieuw worden gewaarborgd en verbetert.